Upišite se u bazu

Search
Close this search box.

Objavljen Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu

Za promociju Hrvatske kao poželjne  i ugodne turističke destinacije, uz prirodne i druge resurse, važan je svaki radnik u djelatnosti  turizma i ugostiteljstva.
Svake godine povećava se i  sezonsko zapošljavanje, u obrte dolaze novi radnici bez ili s malim radnim iskustvom, što predstavlja dodatni izazov za njihovo osposobljavanje, kako za odgovarajuće poslove, tako i za siguran rad.
Jedan od ključnih čimbenika uspjeha u turizmu je čovjek, a da bi radnici ostvarili očekivani radni učinak od osobite je važnosti da im se osiguraju odgovarajući radni uvjeti i provedba svih mjera zaštite na radu.
Vodič za siguran rad u turizmu i ugostiteljstvu možete preuzeti ovdje: Preuzmi
Više na hok.hr

Povezane novosti

Odluka o određivanju najviših cijena određenih proizvoda i određenih kategorija proizvoda kao mjera izravne kontrole cijena u trgovini na malo
Odlukom se određuju najviše cijene određenih proizvoda i određenih kategorija proizvoda u trgovini na malo radi sprječavanja negativnih učinaka promjena pojedinih cijena, a u cilju otklanjanja štetnih posljedica na tržištu u pogledu opskrbe potrošača određenim proizvodima u trgovini na malo na području Republike Hrvatske. Ova Odluka odnosi se na subjekte koji obavljaju registriranu djelatnost trgovine […]
Odluka o određivanju najviših cijena određenih proizvoda i određenih kategorija proizvoda kao mjera izravne kontrole cijena u trgovini na malo
Odlukom se određuju najviše cijene određenih proizvoda i određenih kategorija proizvoda u trgovini na malo radi sprječavanja negativnih učinaka promjena pojedinih cijena, a u cilju otklanjanja štetnih posljedica na tržištu u pogledu opskrbe potrošača određenim proizvodima u trgovini na malo na području Republike Hrvatske. Ova Odluka odnosi se na subjekte koji obavljaju registriranu djelatnost trgovine […]
Obrtnici plaćaju zbrinjavanje ambalaže, ali nemaju gdje s njom – sustav ne funkcionira!
Već dva mjeseca traje ozbiljan problem s ambalažom na koju se pri nabavi uredno plaća naknada za zbrinjavanje, ali obrtnici – posebice ugostitelji – nemaju mogućnost povrata ni adekvatnog zbrinjavanja iskorištene ambalaže. Ambalaža se gomila, skladišni prostori ne postoje za toliko ambalaže, a sezona je u punom jeku. Mnogi ugostitelji nemaju gdje skladištiti praznu ambalažu, […]